עלייה ברגישות לגלוטן ובאיבחון צליאק
מתוך כתבה בעיתון ידיעות[6.9].
עלייה ברגישות לגלוטן הנמצא בעיקר בדגנים וגם עלייה באיבחון מחלת הצליאק
אחת הסיבות לדעתי היא כי החיטה המודרנית מכילה יותר גלוטן
הזינוק במיוחד אצל ילדים ובני נוער[הסיבה לדעתי כי הם לא רגילים לחשיפה לגלוטן]
בקבוצות גיל אחרות לא היתה עלייה[הגוף התרגל]
מומחים טוענים לקשר אפשרי למזון מעובד בגיל צעיר.
גלוטן נמצא בחיטה,שעורה,שיפון,שיבולת שועל ועוד.
מזון ללא גלוטן,אורז,תירס,קינואה ועוד.
אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לשים לב למזונם.לחולים במחלת הצליאק צריכים להימנע לחלוטין מגלוטן..


