עלייה ברגישות לגלוטן ובאיבחון צליאק

מתוך כתבה בעיתון ידיעות[6.9].

עלייה ברגישות לגלוטן הנמצא בעיקר בדגנים וגם עלייה באיבחון מחלת הצליאק

אחת הסיבות לדעתי היא כי החיטה המודרנית מכילה יותר גלוטן

הזינוק במיוחד אצל ילדים ובני נוער[הסיבה לדעתי כי הם לא רגילים לחשיפה לגלוטן]

בקבוצות גיל אחרות לא היתה עלייה[הגוף התרגל]

מומחים טוענים לקשר אפשרי למזון מעובד בגיל צעיר.

גלוטן נמצא בחיטה,שעורה,שיפון,שיבולת שועל ועוד.

מזון ללא גלוטן,אורז,תירס,קינואה ועוד.

אנשים הרגישים לגלוטן צריכים לשים לב למזונם.לחולים במחלת הצליאק צריכים להימנע לחלוטין מגלוטן..

By eli edri December 8, 2025
The body content of your post goes here. To edit this text, click on it and delete this default text and start typing your own or paste your own from a different source.
By eli edri December 8, 2025
לשינוי הרגלי התנהגות דרושה מודעות עצמית היכולת לשנות הרגלי התנהגות מזיקים תלויה במודעות עצמית שהיא הבנת הקשר שבין תגובות ריגשיות -נפשיות לתגובות גופניות. תנאי ראשוןהוא הכרת ההרגלים ולאחר מכן מודעות עצמית ולבסוף הכחדת ההרגלים המזיקים באופן הדרגתי ורכישת ההרגלים החדשים הבריאים